Пай със зеле и шунка

Пай със зеле и шунка Лакомник

Интересна и вкусна рецепта за обяд и хапване по всяко време

Пай със зеле и шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г зеле

100 мл олио

200 г шунка

2 яйца

3 скилидки чесън

1 шепа наситнен магданоз

сол на вкус

черен пипер на вкус

300 г брашно

200 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно зелето и го сварете в подсолена вода за 10 минути. Загрейте олио и запържете изцеденото зеле за 5 минути на силен огън. Отнемете от огъня и прибавете ситно нарязаната шунка, яйцата, пасирания чесън, магданоза, подправете, малко брашно, млякото и разбъркайте добре. От останалото брашно замесете тесто и го разделете на две части. Едната сложете в намаслена тава, на равен слой върху него сложете плънката, покрийте с останалия пласт тесто, защипете краищата и запечете за 35-40 минути. 

Още по темата
Още по темата
Запечени картофи с шунка и кашкавал
Загрейте фурната на 240 градуса. Набодете картофите с вилица и ги наредете в тавичка за микровълнова фурна и покрийте с хартия за печене. Гответе ги около 6 минути,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц