Топъл зеленчуков пай

Топъл зеленчуков пай Лакомник
Топъл зеленчуков пай
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За пълнежа:

2 картофа, обелени и нарязани на кубчета

2 големи моркова, нарязани на филийки

3 с.л. зехтин

180 г сирене тофу, нарязано на кубчета

1/4 ч.ч. и 2 с.л. соев сос

1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. многоцветен пипер

2 ч.ч. гъби от консерва, нарязани

1 глава лук, наситнена

1 ч.ч. броколи, нарязано на едро

2 скилидки чесън, наситнени

1/4 ч.ч. брашно

2 ч.ч. зеленчуков бульон

1/2 ч.ч. соево мляко

3 с.л. червено вино

1 с.л. прясна мащерка, наситнена

1 с.л. салвия

1 ч.л. чили сос

1/2 ч.л. сос Уорчестър

За тестото:

1 1/4 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. растително олио

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. салвия

Начин на приготвянe

За пълнежа сварете в подсолена вода за 10 минути морковите и картофите докато омекнат и отцедете. Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете тофуто за около 5 минути, докато покафенее. Добавете ¼ ч.ч. соев сос, чесъна на прах, многоцветния пипер и гответе докато течността се изпари.

Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете гъбите за около 3 минути. Добавете лука, броколито, чесъна и сотирайте още 5-6 минути докато омекне лука.

Смесете брашното с останалия зехтин и разбъркайте добре за да няма бучки. Смесете със зеленчуците и разбъркайте. Добавете бульона при зеленчуците. Когато поизври, добавете сиренето, картофите, соевото мляко, морковите, останалия соев сос и виното.

Разбъркайте и добавете мащерката, салвията, чили соса и сос Уорчестър. Разбъркайте и отстранете от огъня.

За тестото загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, солта, олиото и разбъркайте до получаване на гладка смес. Сипете 4 с.л. вода, ако има нужда за да получите гладко тесто. Добавете розмарин и салвия и омесете пак. Оформете тестото на топка и разтеглете с големината на съда, в който ще печете, така че да покрива стените. Сипете зеленчуците в тавата. Отгоре покрийте с тестото, така че да закрива ръбовете на тавата. Печете 45 минути или докато тестото стане златисто. Сервирайте след около 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц