Традиционни рецепти за Никулден
9 идеи за типично българските специалитети рибник и плакия
Автор:Лакомник
Малко съвременни домакини знаят рецептите за традиционни български ястия с риба и умеят да ги приготвят. В родната кулинария водните обитатели присъстват още от времето на траките, когато са се приготвяли предимно печени на жар или варени с корени. В по-ново време прабабите ни ползвали като основна съставка в прости манджи, приготвяни в тенджера на огъня или в гърне в пещта. Вкусът им е много изчистен и типично български - с малко подправки и продукти, но това не ги прави по-малко апетитни. Убедете се сами като приготвите за празника някоя от избраните от нас рецепти с риба от родната кулинария. Добър апетит!
Още по темата
След 2 дни е Никулден и по пазарите и магазините вече е пълно с разнообразие от риби за празника, на който по традиция всички българи слагат морски или сладководен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп