Манастирски гювеч от риба
Приготвяне
2 часа
Порции
3
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата почистете, измийте и нарежете напречно на парчета. Осолете я и леко запържете в мазнината. В същата мазнина запържете ситно нарязания кромид лук, а след това прибавете последователно доматите и морковите - нарязани на ситно, пиперките - нарязани на кубчета, гъбите – на ивички, и ориза. Залейте сместа с топла вода или бульон, сложете дафиновия лест, посолете и варете на тих огън, докато омекне оризът. Изсипете я в тавичка и поръсете с черния пипер. Отгоре наредете рибата и маслините. Запечете във фурната, докато остане на мазнина.
Ястието поднесете топло, поръсено със ситно нарязания магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп