Яхния с нахут и наденица

Яхния с нахут и наденица Лакомник

Вкусна и засищаща яхния, която се приготвя лесно

Яхния с нахут и наденица
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г сурова наденица

400 г нахут от консерва

3 домата

3 червени чушки

1 морков

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

2-3 картофа

сол

черен пипер

червен пипер

зеленчуков бульон

зехтин


Начин на приготвянe

Нарежете наденицата. Сложете я в добре загрята тенджера с малко зехтин. Запържете добре месото, а след това добавете лука, чесъна, чушките, морковите, доматите, картофите, сол, черен пипер, червен пипер и нахута. Долейте вода или зеленчуков бульон. Гответе до сгъстяване на соса или до готовност на наденицата.

Още по темата
Още по темата
Телешка яхния с гъби
Месото се нарязва на едри парчета и се запържва в олиото. Изважда се и в същата мазнина се задушава нарязаният на филийки лук и настърганият на едро ренде морков....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц