Попска яхния

Попска яхния Лакомник

Вкусно и доста апетитно домашно ястие

Попска яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг месо

1 кг лукчета (арпаджик)

1/2 ч.ч. мазнина

2 с.л. брашно

2 ч.л. доматено пюре

1 ч.ч. вино

2 ч.ч. бульон

1 скилидка чесън

черен пипер

дафинов лист

червен пипер

сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в нагорещената мазнина. Прибавят се почистените лукчета (цели) и се задушават 5 – 6 минути. След това се прибавя доматеното пюре, предварително размитото брашно в малко вода, червения и черния пипер, чесъна, виното, бульона, дафиновия лист и се посолява. Оставя се да къкри на бавен огън, докато месото и лукчетата омекнат.

Още по темата
Още по темата
Манастирска яхния
С мазнината се задушават до омекване лука, морковите, целината,чушките, нарязани на дребно. Прибавят се гъбите, 1ч.ч вода, посоляват се и се оставя да ври на тих огън....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц