Кюфтета яхния с вино

Уникално вкусна яхния с кюфтета


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Оризът се полусварява в подсолена вода и се охлажда. Каймата се омесва със ситно нарязаната 1/2 глава лук, сол, черен пипер, магданоз и сварения ориз. Оформят се кюфтета във вид на топки. Останалия нарязан на дребно лук се задушава с моркова и малко вода, сол и като омекнат се прибавят доматите нарязани на дребно и се разбърква. Добавя се брашното и червения пипер. Разрежда се с гореща вода или бульон, разбърква се, оставя се да кипне и се пускат оваляните в брашно кюфтета. След като заври се слагат дафиновия лист и виното .Оставя се да ври на тих огън.
Още по темата

Нарязаният на дребно лук се задушава в мазнината, добавят се и 1-2 супени лъжици брашно, за да се получи по-гъст сос. След което се прибавят последователно...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп