Кюфтета яхния с вино

Кюфтета яхния с вино Лакомник

Уникално вкусна яхния с кюфтета

Кюфтета яхния с вино
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1 глава лук

1 морков

сол

1 ч.ч. ориз

магданоз

брашно

олио

домати

черен пипаер

червен пипер

дафинов лист

вино

Начин на приготвянe

Оризът се полусварява в подсолена вода и се охлажда. Каймата се омесва със ситно нарязаната 1/2 глава лук, сол, черен пипер, магданоз и сварения ориз. Оформят се кюфтета във вид на топки. Останалия нарязан на дребно лук се задушава с моркова и малко вода, сол и като омекнат се прибавят доматите нарязани на дребно и се разбърква. Добавя се брашното и червения  пипер. Разрежда се с гореща вода или бульон, разбърква се, оставя се да кипне и се пускат оваляните в брашно кюфтета. След като заври се слагат дафиновия лист и виното .Оставя се да ври на тих огън.

Още по темата
Още по темата
Яхния с чушки и картофи
Нарязаният на дребно лук се задушава в мазнината,  добавят се и 1-2 супени лъжици брашно, за да се получи по-гъст сос. След което се прибавят последователно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц