Яхния с чушки и картофи
Ароматна зеленчукова яхния за хладни дни
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаният на дребно лук се задушава в мазнината, добавят се и 1-2 супени лъжици брашно, за да се получи по-гъст сос. След което се прибавят последователно нарязаните на ивички чушки, моркови, обелените, измити и нарязани картофи. Сместа се задушава 2-3 минути, след което се слагат червеният пипер и част от доматите, нарязани на дребно. Посолява се на вкус, залива се с топла вода и се вари на слаб огън, докато остане с малко сос. При омекване на картофите десетина минути преди свалянето им от огъня се слагат останалите червени домати, нарязани на по-едри парченца. Готовото ястие се сваля от огъня и се поръсва с магданоза и джоджена, ситно нарязани.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп