Яхния с кюфтета на фурна

Апетитно и икономично предложение за вашата трапеза


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Смесва се каймата с една глава ситно нарязан лук, яйцето, галетата и подправките. Оформят се кюфтетата и се овалват в брашно. Останалият лук и ситно нарязаните чушки се задушават под капак с 1-2 с.л. вода на тих огън до омекване. Прибавят се настърганите домати и се задушава още десетина минути. Залива се с 2 ч.ч. топла вода. След като заври се слагат кубчето бульон и кюфтетата. Като заври отново, се прехвърля в тавичка и се пече в гореща фурна около 20 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз или пресен лук.
Още по темата

Нарежете наденицата. Сложете я в добре загрята тенджера с малко зехтин. Запържете добре месото, а след това добавете лука, чесъна, чушките, морковите, доматите,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп