Рибена яхния
Апетитно и засищащо ястие за цялото семейство
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата се почиства, измива се, нарязва се на порции и се посолява съвсем малко. Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се брашното и се запържва до леко оцветяване. Слагат се обелените и настъргани на едро ренде домати. Посолява се на вкус. Сместа се оставя да ври 10-15 минути, след което се разрежда с малко гореща вода. Прибавят се дафиновият лист и черният пипер. Отгоре се нареждат парчетата риба. Ястието се оставя да ври на съвсем слаб огън около 30 минути. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Още по темата
Загрейте фурната до 220 градуса. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете. Прибавете кърито, нарежете на картофите и ги запържете за 10 минути. Подправете на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп