Супа от тиквички с пармезан
Апетитна идея за питателна супа
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържваме в олио (зехтин) до леко зачервяване измитите и тиквички, добавяме чесъна. Поръсваме с босилека и ригана и добавяме водата с кубчетата пилешки бульон. Оставяме супата да поври около 15 минути, след което добавяме сметаната и след още 2-3 минути пасираме супата. Сервира се обилно с настърган пармезан.
Още по темата
Скаридите се сваряват в 1 литър вода, почистват се и се нарязват. Част от бульона се отделя настрана и се охлажда. Скаридите се запържват в маслото заедно с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп