Сочен сладкиш с шамфъстък

Изненадайте семейството с вкусен и сочен сладкиш


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме заедно със захарта с миксер. Белтъците разбиваме със солта на твърд сняг. Прибавяме ги към жълтъците и разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме разтопеното масло и изсипваме сместа в намазана с мазнина тава. Отгоре изсипваме смления шамфъстък и печем десерта на 180 градуса за 40 минути в предварително загрята фурна. Междувременно смесваме водата и захарта, прибавяме лимоновия сок и слагаме сиропа да ври за 10-15 минути. Заливаме десерта с горещия сироп и го покриваме с друг съд. Оставяме го да изстине.
Още по темата

Разбийте яйцата, захарта и маслото. След това добавете към тях брашното, бакпулвера, ванилията, гриса и маковото семе. Разбъркайте добре и изсипете тестото в намазнена...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп