Сиропиран шоколадов кекс с ядки

Сиропиран шоколадов кекс с ядки Лакомник

Невероятно вкусен и сочен сладкиш

Сиропиран шоколадов кекс с ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
150 г захар
150 г брашно
125 г масло
150 мл прясно мляко
1 шоколад
200 г смлени орехи
100 г бадеми
1 бакпулвер
За сиропа:
200 мл вода
200 г захар
200 мл кафе
 

Начин на приготвянe

В съд с двойно дъно разтопете на водна баня маслото и шоколада. С миксер разбийте добре яйцата и захарта, добавете брашното, счуканите бадеми, млякото и бакпулвера. Разбъркайте и добавете разтопения шоколад и орехите накрая. Изсипете сместа в намазнена тава и печете на 180С около 30 минути. Оставете сладкиша да изстине напълно. През това време сварете на силен огън водата и захар за около 5 минути, добавете кафето и с топлия сироп залейте сладкиша. Преди сервиране оставете сладкиша в хладилник за около 2 часа, за да може да попие хубаво сиропа. Поръсете с орехи по желание.

Още по темата
Още по темата
Сиропиран кекс с кафе
Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц