Сиропиран кекс с кафе

Сочен сладкиш с невероятен вкус и аромат


Приготвяне
70 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата. Разбиваме белтъците с 100 г захар. Сипваме получената смес при жълтъците и разбъркваме. Намазваме форма за кекс с олиото и я поръсваме с брашното. Сипваме в нея сместа и печем в предварително загрята на 170С фурна. Оставяме тенджера с 300 мл вода и малко захар да ври 5 мин на среден огън. Прибавяме кафето и сваляме от котлона. Оставяме сиропа да изстине и заливаме с него готовия кекс.
Още по темата

Кората на лимона се настъргва с ренде, а сокът се изцежда. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват на две парчета. Яйцата се разбиват с половината захар,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп