Селски гювеч
Бързо и апетитно зеленчуково ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и нарязват. Поставят се в тава. В дълбок тиган в олио се задушава ситно нарязаният лук, а щом омекне, към него се прибавят нарязаните чушки, моркови, обелените и нарязани на кубчета домати и ситно нарязаният магданоз. Всичко се задушава, докато чушките омекнат. Овкусете. Задушените зеленчуци се изсипват върху картофите и ястието се залива с малко вода. Пече се в умерена фурна около час, или докато картофите омекнат.
Още по темата
Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп