Гювеч с риба

Вкусна гозба, която изисква малко средства и усилия


Начин на приготвянe
Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно и се задушават останалите зелебчуци и оризът. Сместа се залива с топла вода или бульон, посолява се и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат рибите. Ястието се пече във фурна, докато остане на мазнина. Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Още по темата

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се последователно чушките, нарязани на ивици, грахът, доматите, нарязани на ситно, червеният...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп