Пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци

Пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци Лакомник

Невероятна вкусотия за семейната трапеза

Пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински или пилешки пържоли

200 г топено сирене

2 моркова

2 глави лук

300 мл бяло вино

250 г гъби

1 с.л. брашно

1 ч.л. кориандър

соев сос

Начин на приготвянe

Пържолите престоят 24 часа в марината от бяло вино, кориандър и соев сос. След това се запържват и се подреждат в гювеч/ета с нарязаните моркови, лук и гъби. Заливат се с брашното, разтворено с 1 ч.ч. вода. Най-отгоре се слага топеното сирене. Пече се около 45 минути на 250С.

Още по темата
Още по темата
Гювеч с ребърца
В пръстен гювеч се слага малко мазнина на дъното, след това се нареждат нарязаните на шайби глави лук. След това ред гъби, ред ребърца, ред чушки, моркови, пак ред...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц