Свинско с лук и ябълки

Свинско с лук и ябълки Лакомник

Нестандартно, но много вкусно предложение

Свинско с лук и ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г свинска плешка

2-3 глави лук

2 ябълки

карамфил

сол

черен пипер

мащерка

босилек

риган

1 ч.ч. бяло вино


Начин на приготвянe

Пържолите се подреждат в тава. Между тях се слагат нарязаният лук и ябълки. Карамфилът се поставя между ябълките. Посолява се добре със солта, пипера и другите подправки и се долива виното. Покрива се с фолио и се пече в умерена фурна около час и половина. След това фолиото се отстранява и се допича още 15-20 минути. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свинско с ориз и броколи
Свинската плешка се нарязва на хапки и се запържва с мазнина за около 15 минути. През това време броколите се измиват и накъсват на розички. Щом месото се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц