Свинско с ароматен бял сос
Неустоимо вкусно предложение за делник и празник
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода и съдът се поставя на включен котлон. Вари се около час. После се изваждат мръвките. Бульонът се прецежда. Тенджерата се измива. Главата лук се реже на дребно. Морковът се стърже на ренде. В тенджерата се слагат мръвките месо. Добавят се подготвените зеленчуци. Поръсва се 1 ч.л. сол. Налива се прецеденият бульон. Съдът се похлупва. Яденето се готви на слаб огън. След 40 минути се добавя брашното, размито на кашица в бялото вино. Пускат се 1- 2 зърна бахар, 1 дафинов лист и щипка захар. Разбърква се, похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън още 30 минути. Поднесете с гарнитура по желание и настъргано бяло сирене.
Още по темата
Месото се нарязва на по-едри хапки и се поръсва със сол, черен пипер, чубрицата и се овалва да полепне навсякъде. Оставя се да престои около 30 мин. В йенска тенджера...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп