Свинско с винен сос

Свинско с винен сос Лакомник

Чудна гозба за всеки вкус

Свинско с винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо
50 г краве масло
1 глава лук
1 дафинов лист
3-4 скилидки чесън
100 мл червено вино
1 кг домати
1 кубче пилешки бульон 


Начин на приготвянe

Запържваме в разтопеното масло до зачервяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме счукания чесън, дафиновия лист и червеното вино. Кипваме и изчакваме течността да остане наполовина, след това слагаме и рендосаните домати, пилешкия бульон и 1/2 ч.ч. гореща вода. Кипваме и поставяме месото в соса. Похлупваме съда и печен в предварително загрята на 200С фурна до готовност. Поднесете с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Пикантни кюфтета с винен сос
Към мляното месо се прибавя хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, магданозът и чесънът, нарязани на ситно, суровите яйца, смлените черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц