Впечатляващ телешки специалитет за вашата празнична вечеря
Нарежете телешкото месо на пържолки и ги начукайте добре. Сипете отгоре прясното мляко така че да ги покрие и приберете в хладилника да се маринова за 12 часа, най-добре. Маринованите пържолки се отцеждат и подсушават. Поръсете с черен пипер. Нагрейте грил тиган или скара, трябва да е много добре нагорещен, сложете пържолите и гответе минута от едната страна, обърнете от другата и гответе още една минута.Така на висока температура ще се запечата месото и соковете ще останат в него, след което намалете температурата и запечете за още по две минути от двете страни. Готовите пържоли поставете в съд и захлупете с капак отгоре да се задушат. В същия тиган сложете половината масло. Нарежете много на ситно лука и чесъна, сложете ги в маслото и запържете за кратко. Сипете чашите с виното, разбъркайте, посолете и сложете захар, дафиновия лист и стръкчето мащерка. Кипнете соса за няколко минути до изпаряване на половината количество вино, след което сипете бульона, добавете нишестето и останалото масло и варете до леко сгъстяване. Подправете при необходимост с черен пипер, махнете дафиновия лист и стръка мащерка и отстранете от котлона. Сервирайте с гарнитура по желание и залейте пържолите със соса.