Пикантни кюфтета с винен сос

Невероятна вкусотия за цялото семейство


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Към мляното месо се прибавя хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, магданозът и чесънът, нарязани на ситно, суровите яйца, смлените черен пипер, кимион и чубрица. Сместа се посолява на вкус, залива се с 1/2 кафена чашка вода и се омесва добре. Оставя се да престои в хладилник 2 часа, след което от нея се оформят кюфтета. Те се разплескват леко и се панират в разбитите яйца. В началото се изпържват в сгорещена мазнина, докато хванат корица, а след това се допържват на тих огън. Накрая в мазнината, останала от пърженето, се прибавя виното. След кипване се отстранява от огъня и с получения сос се заливат изпържените кюфтета. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп