Филе от мерлуза с винен сос

Вкусна, бърза и лесна за приготвяне рецепта за полезно хапване


Начин на приготвянe
Филето се измива добре, посолява се и се нарежда в тавичка с кожата надолу. Прибавят се едро нарязаният чесън, дафиновите листа, лимонът, черният пипер, олиото, виното и 1 1/2 кафени чаши вода. Тавичката се разклаща, за да се смесят добре всички продукти и се поставя в загратя фурна. Пече се 10-15 мин, обръща се и се пече още десетина минути. Филето се поднася както топло, така и студено. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Картофите се сваряват, обелват и се пасират. Рибата се сварява в подсолена вода и се нарязва на дребно. Мерлузата и картофеното пюре се смесват с яйцата, лука, солта и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп