Сач кавърма

Сач кавърма Лакомник

Изненадайте семейството и гостите с този специалитет

Сач кавърма
Време за приготвяне
Приготвяне
60
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г свинско филе

200 г пилешко филе

1-2 глави лук

200 г микс гъби 

2-3 чушки

2-3 кисели краставички

2-3 домата

4-5 скилидка чесън

1 ч.л. горчица

1 ч.л. майонеза

1 ч.л. соев сос

чубрица

1/3 ч.ч. олио

100 г кашкавал

Начин на приготвянe

Нарязва се месото на хапки. Посолява се, слага се соевия сос, горчицата, чубрицата, майонезата и нарязаната скилидка чесън. Разбърква се хубаво и се оставя да се овкуси 10-15 минути. През това време се почистват гъбите и се нарязват. Нарязва се лука на едро, печените чушки на лентички. Доматите се настъргват на ренде, краставичките се нарязват на полумесеци. Слага се сача (може да се използва дълбок тиган и да се приготви на котлона) над огнището и се запалва открит огън. Излива се цялото олио и се изчаква, докато сачът хубаво се нагрее. Слага се месото и се пържи. Разбърква се от време на време и продължава да се пържи до получаване на леко зачервена коричка. Добавя се лука и продължава да се пържи до неговото леко покафеняване. Слагат се гъбите, а след минута - две и печените чушки. Продължава да се разбърква и да се пържи. Ако има сос, се изчаква да се изпари и да остане само на мазнина. Добавят се и доматите и пак се изчаква до изпаряване на течността. Разбърква се непрекъснато, докато ястието не остане отново само на мазнина. Слагат се и киселите краставички, разбърква се и се сваля ястието от огъня. Сервира се (по желание) с настърган кашкавал. Може да се наръси с нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Домашен сач
Избираме подходяща тавичка, близка по големина до котлона ни. В нея запържваме първо пилешкото филе, което предварително сме мариновали с бульон и малко мазнина за 30...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц