Пиле на сач

Бърза и вкусна рецепта за обяд


Начин на приготвянe
Предварително се намазва сача с мазнина и се слага да се загрее. Нарязват се пилешкото месо на хапки, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца , а картофите след като се обелят- на тънки филии. Върху загряния сач се слага първо месото докато стане готово, а след това и всички зеленчуци. Разбъркват се на няколко пъти и се добавя предварително разтопеното масло и се пържат докато омекнат. Сипва се сметаната и настъргания кашкавал. Оставя се още 2 минути на котлона, докато кашкавалът се стопи и се поднася горещия пилешки сач с наситнен магданоз.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп