Пилешка кавърма

Много лесно и невероятно вкусно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилето се почиства, измива се и се нарязва на порции, които се подсушават с кърпа и се пържат в сгорещената мазнина. Месото се изважда и в същата мазнина се задушава лукът, нарязан на филийки. Прибавя се 1 домат, нарязан на ситно. Слага се червеният пипер и сместа се залива с гореща вода. Връща се запърженото месо и се добавят останалите дребно нарязани домати, лютите чушки, черният пипер, дафиновият лист, чубрицата и сол на вкус. Ястието се вари на умерен огън, като от време на време се долива с гореща вода. Около 10-15 минути преди свалянето му от огъня, когато месото е почти готово, се слага предварително препеченото и размито с малко вода брашно. Ястието се доварява на слаб огън и се поднася с дребно нарязания магданоз.
Още по темата

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на дребни парченца. Пържи се в сгорещената мазнина до пълна готовност, след което се изважда. Чушките предварително се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп