Домашен сач

Домашен сач Лакомник

Истинска домашна вкусотия за обяд или вечеря

Домашен сач
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе (може и свинско)

2 моркова

2 тиквички

200 г гъби

1 глава лук

2 чушки

2 кубчета пилешки бульон

черен пипер

олио

1 кофичка заквасена сметана

100 г кашкавал

Начин на приготвянe

Избираме подходяща тавичка, близка по големина до котлона ни. В нея запържваме първо пилешкото филе, което предварително сме мариновали с бульон и малко мазнина за 30 мин. След което го изваждаме и слагаме зеленчуците, като тиквичките и чушките ги режем на кубчета, а останалите на шайби. Когато се запържат зеленчуците им слагаме 200 г вода в която сме разтворили останалия бульон и покриваме с алуминиево фолио .След 10 минути отвиваме и прибавяме пилешкото филе. Когато водата се изпари добавяме заквасената сметана и настърган кашкавал. Сервира се направо с тавата.

Още по темата
Още по темата
Пиле на сач
Предварително се намазва сача с мазнина и се слага да се загрее. Нарязват се пилешкото месо на хапки, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца , а картофите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц