Домашен сач

Истинска домашна вкусотия за обяд или вечеря


Начин на приготвянe
Избираме подходяща тавичка, близка по големина до котлона ни. В нея запържваме първо пилешкото филе, което предварително сме мариновали с бульон и малко мазнина за 30 мин. След което го изваждаме и слагаме зеленчуците, като тиквичките и чушките ги режем на кубчета, а останалите на шайби. Когато се запържат зеленчуците им слагаме 200 г вода в която сме разтворили останалия бульон и покриваме с алуминиево фолио .След 10 минути отвиваме и прибавяме пилешкото филе. Когато водата се изпари добавяме заквасената сметана и настърган кашкавал. Сервира се направо с тавата.
Още по темата

Предварително се намазва сача с мазнина и се слага да се загрее. Нарязват се пилешкото месо на хапки, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца , а картофите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп