Радомирска кавърма

Апетитно и засищащо ястие за цялото семейство


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на дребни парченца. Пържи се в сгорещената мазнина до пълна готовност, след което се изважда. Чушките предварително се накисват за половин час в студена вода. Почистват се дръжките и семената. Нарязват се на тънки ивички и се запържват леко в същата мазнина, в която се е пържило месото. Прибавя се праз лукът, нарязан на ситно. По желание може да се нареже и на колелца. Слагат се черният пипер, чубрицата и натрошените люти чушки. Когато празът омекне, сместа се поръсва с червения пипер и сол на вкус. Връща се изпърженото месо и се разбърква няколко пъти. Ястието се залива с предварително разбитите яйца и се оставя да къкри на слаб огън 2-3 минути, докато се пресекат яйцата.
Още по темата

Нарязаното месо се изпържва в мазнината. Прибавя се нарязаният на филийки лук. След като омекне лукът, се добавят гъбите, нарязани на филийки, и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп