Радомирска кавърма

Радомирска кавърма Лакомник

Апетитно и засищащо ястие за цялото семейство

Радомирска кавърма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

1 к.ч. разтопена свинска мас

4-5 стръка праз лук

10-12 кисели чушки от туршия

5 яйца

1-2 сушени люти чушки

1 ч.л. червен пипер

8-10 зърна черен пипер

1 с.л. сушена чубрица

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на дребни парченца. Пържи се в сгорещената мазнина до пълна готовност, след което се изважда. Чушките предварително се накисват за половин час в студена вода. Почистват се дръжките и семената. Нарязват се на тънки ивички и се запържват леко в същата мазнина, в която се е пържило месото. Прибавя се праз лукът, нарязан на ситно. По желание може да се нареже и на колелца. Слагат се черният пипер, чубрицата и натрошените люти чушки. Когато празът омекне, сместа се поръсва с червения пипер и сол на вкус. Връща се изпърженото месо и се разбърква няколко пъти. Ястието се залива с предварително разбитите яйца и се оставя да къкри на слаб огън 2-3 минути, докато се пресекат яйцата.

Още по темата
Още по темата
Кавърма по воденичарски
Нарязаното месо се изпържва в мазнината.  Прибавя се нарязаният на филийки лук. След като омекне лукът, се добавят гъбите, нарязани на филийки, и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц