Ризото с цвекло



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете почистеното цвекло в йена, поръсете с малко зехтин, залейте с 60 мл вода, покрийте с фолио и запечете за час. Оставете да се охлади и пасирайте. Загрейте останалия зехтин, прибавете наситнения лук, чесън и настърган морков. Гответе при периодично бъркане за 5 минути, прибавете ориза, дафиновия лис и разбъркайте. Залейте с виното и гответе за около 5-7 минути. Добавете постепенно бульона, като всеки път изчаквате да се поеме от ориза. Гответе около 15 минути, до омекване на ориза и разбъркайте. Прибавете маслото, сиренето и магданоза. Подправете на вкус, разбъркайте, добавете дафиновия лист и сервирайте.
Още по темата

На слаб огън сложете бульона в тенджера. В тиган загрейте зехтин и сложете половината от маслото, прибавете чесъна, лука и запържете за 3 минути. След това прибавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп