На слаб огън сложете бульона в тенджера. В тиган загрейте зехтин и сложете половината от маслото, прибавете чесъна, лука и запържете за 3 минути. След това прибавете гъбите и задушете за 2 минути. Добавете ориза и добре разбъркайте продуктите. Залейте с топлия бульон, така че да се покрие ориза и отново разбъркайте. След това оставете да се задуши на средна температура, като постоянно бъркате ризото. Когато по-голямата част от бульона изври добавете още. Продължете постепенното прибавяне на бульона и задушавайте ориза, като бъркате докато не поеме цялата течност. След това прибавете виното, оставащото количество масло, 100 г пармезан, подправете с градински чай, сол и черен пипер и добре разбъркайте. Преди да поднесе поръсете с оставащия пармезан.