Ризото с диви гъби и градински чай

Ризото с диви гъби и градински чай Лакомник
Ризото с диви гъби и градински чай
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л зеленчуков бульон

125 г масло

1 с.л. зехтин

1 счукана скилидка чесън

1 ситно нарязана глава лук

250 г гъби нарязани на наполовина

300 г ориз

75 мл. сухо бяло вино

1 ч. л. нарязан градински чай (салвия)

125 г настъргано сирене пармезан

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

На слаб огън сложете бульона в тенджера. В тиган загрейте зехтин и сложете половината от маслото, прибавете чесъна, лука и запържете за 3 минути. След това прибавете гъбите и задушете за 2 минути. Добавете ориза и добре разбъркайте продуктите. Залейте с топлия бульон, така че да се покрие ориза и отново разбъркайте. След това оставете да се задуши на средна температура, като постоянно бъркате ризото. Когато по-голямата част от бульона изври добавете още. Продължете постепенното прибавяне на бульона и задушавайте ориза, като бъркате докато не поеме цялата течност. След това прибавете виното, оставащото количество масло, 100 г пармезан, подправете с градински чай, сол и черен пипер и добре разбъркайте. Преди да поднесе поръсете с оставащия пармезан.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц