Пилаф с бадеми и канела

Пилаф с бадеми и канела Лакомник
Пилаф с бадеми и канела
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г масло

2 глави лук, нарязани на филии

2 скилидки чесън, пасирани

1 пръчка канела (или 1 ч.л. канела на прах)

5 зърна кардамон, смлени

300 г ориз басмати

600 мл зеленчуков бульон

олио за пържене

 4 с.л. бланширани бадеми

по 1 с.л. магданоз, пера зелен лук и листа кориандър, наситнени

Начин на приготвянe

Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и разбъркайте. Добавете бульона, покрийте с капак и оставете да заври. Продължете готвенето 10-15 минути докато бульонът се абсорбира от ориза и той омекне.

Междувременно загрейте олиото в тиган и изпържете останалия лук докато покафенее и добавете бадеми да се изпържат до златисто. Зелените подправки поръсете върху пилафа и отгоре добавете сместа с бадемите и лука.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц