Ризото с тиквички

Икономично, бързо и вкусно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете тиквичките, овкусете със сол, черен пипер и зехтин и изпечете в предварително загрята до 180С фурна. Нарежетe лука на ситно и го запържете за кратко в смес от 1 супена лъжица зехтин и малко масло. Прибавете ориза, разбъркайте добре и налейте малко от бульона. Гответе ориза при почти непрекъснато бъркане, като наливате по малко от бульона. Подправете със сол и черен пипер и клонка мащерка и гответе около 15 минути. Добавете тиквичките. Разбъркайте добре и завършете с парче масло и пармезан. В малък съд разтопете останалото масло и в него запържете 3-4 листа салвия. Прецедете. Поднесете ризотото с настърган пармезан и малко овкусено със салвия масло.
Още по темата

Разтопете маслото в голям тиган. Задушете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете ориза и разбъркайте добре. Излейте виното и гответе на силен огън около 15-20 минути,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп