Ризото с гъби и спанак
Апетитно предложение за вегетарианска вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто. Добавя се оризът и се разбърква добре. При постоянно бъркане, се налива горещият бульон. Спанакът и магданозът се пюрират в малко бульон. Гъбите се нарязват и се запържват до златисто в останалия зехтин. Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня. Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Още по темата
Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп