Ризото с гъби и спанак

Ризото с гъби и спанак Лакомник

Апетитно предложение за вегетарианска вечеря

Ризото с гъби и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г ориз 

400 г гъби

300 г спанак

600–700 мл зеленчуков бульон

зехтин

3-4 скилидки чесън

магданоз

1 глава лук

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто. Добавя се оризът и се разбърква добре. При постоянно бъркане, се налива горещият бульон. Спанакът и магданозът се пюрират в малко бульон. Гъбите се нарязват и се запържват до златисто в останалия зехтин. Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня. Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.

Още по темата
Още по темата
Ризото с яйчен микс
Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц