Печено ризото с наденца

Печено ризото с наденца Лакомник

Вкусно, ароматно и икономично ястие

Печено ризото с наденца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г сурова наденица

2 ч. л. зехтин

2 глави лук

4-5 скилидки чесън

200 г ориз 

 

пилешки бульон

магданоз

Начин на приготвянe

Бульонът се кипва, след което се оставя да къкри на тих огън. В тиган се сгорещява мазнината. Изпържват се надениците от двете страни. Прехвърлят се върху кухненско руло и се нарязват на парчета. Лукът и чесънът се запържват в същия тиган, където са се пържили надениците. Добавя се оризът и всичко се разбърква. Сипва се бульонът и се прибавят надениците. Ястието се прехвърля в огнеупорна тава, завива се с фолио и се оставя да се пече 15-20 минути в предварително загрята на 180С фурна. След това фолиото се маха и се оставя още около 15 минути във фурната. Накрая се поръсва с пресен магданоз.

Още по темата
Още по темата
Ризото с бекон и чушки
  Нарежете на ситно бекона, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Запържете бекона, добавете чушките и пържете докато чушките омекнат, за около 10 минути....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц