Ризото с моцарела

Ризото с моцарела Лакомник

Лесно и вкусно предложение за основно ястие

Ризото с моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. ориз

200 г чери домати

250 г моцарела

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

150 мл бяло вино

1,5 л зеленчуков бульон

босилек

масло

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Разтопете маслото в голям тиган. Задушете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете ориза и разбъркайте добре. Излейте виното и гответе на силен огън около 15-20 минути, докато оризът поеме виното. Намалете котлона и добавете нарязаните моцарела, босилек и домати. Гответе още 10-15 минути. 

Още по темата
Още по темата
Ризото с гъби и спанак
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто. Добавя се оризът и се разбърква добре. При постоянно бъркане, се налива горещият бульон. Спанакът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц