Пъстърва с доматен сос
Много вкусно и лесно за приготвяне ястие
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пъстървата се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои 1 час, за да поеме солта. След това се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода, докато остане на мазнина. През това време доматите се настъргват на ренде и се претриват през цедка, за да се отделят семките и люспите. С получения доматен сос се залива рибата. Добавят се нарязаните маслини и счуканият чесън. Ястието се оставя да ври още няколко минути, докато се сгъсти сосът. Накрая се прибавя черният пипер. Поръсва се с пресен босилек.
Още по темата
Нарязаният лук се задушава в маслото, прибавят се нарязаните гъби, орехи и виното. Варят се на тих огън, докато течността се изпари. Плънката се подправя с черен пипер...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп