Варена пъстърва със сос

Сгответе вкусно и здравословно за вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Почистената от главата, вътрешностите, костите и кожата риба се посолява и се залива с оцета за 30 минути, след което се сварява в бульона, приготвен от едро нарязаните зеленчуци и подправки - лук, моркови, целина, черен пипер, бахар, дафинов лист. След кипване огънят се намалява и варенето продължава без кипене 10-15 минути. Сварената риба се изважда от бульона и се разпределя на порции в чинии.
В отделен съд се прави светла запръжка от брашното със сгорещеното краве масло. Виното се прибавя постепенно, като постоянно се бърка до сгъстяване на соса. Към края сосът се подправя със сол, млян черен пипер и лимонов сок. Рибата се залива с готовия сос и се поднася веднага.
Още по темата

Филето се нарязва на парчета, намазват се с горчица, слагат се в тавичка и се заливат с разтопеното масло. Пече се при 200 градуса за 30 минути. Към разбитите яйца се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп