Пъстърва с моцарела

Пъстърва с моцарела Лакомник

Изключително полезна и вкусна рецепта

Пъстърва с моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

400 г моцарела

4 с.л. зехтин

4 кръга лимон

4 скилидки чесън

1 ч.л. сол

1 с.л. eстрагон

1 к.ч. зехтин/олио

Начин на приготвянe

Пъстървите се почистват и измиват. Натриват се със сол. Намазват се с мазнина. В коремчетата им се слага по кръг лимон и почистена скилидка чесън. От едната страна на рибите се правят леки прорези. В тях се напъхват парченца моцарела. Рибите се редят в тава. Поръсват се със сух, стрит естрагон. Полива се кафяна чаша топла вода. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пъстървите се пекат на умерена фурна,  половин час. След това се маха фолиото и се пекат още 10- 15 минути. Пъстървите са ароматни и с приятно запечена коричка сирене.

Още по темата
Още по темата
Диетична печена пъстърва
Пригответе маринатата като смесите соевия сос, сока от лайми ликьора, прибавете настъргания джинджифил, ситно нарязания джинджифил. Почистете рибата, направете няколко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц