Пържоли с гъби и вино
Неустоимо предложение за коледната трапеза
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пържолите се начукват с дървено чукче и се поръсват със сол и млян черен пирпер. Изпържват се от двете страни в сгорещената мазнина и се изваждат. В същата мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно гъби, след което се прибавят доматеното пюре, размито във виното, и дафиновият лист. Досолява се, ако е необходимо. Вари се само няколко минути, докато течността се изпари. При поднасяне задушените гъби се разпределят равномерно върху пържолите.
Още по темата
Намажете пържолите с майонезата. Сложете малко олио на дъното на тавичка и разположете месото, като го осолите от двете страни. Използвайте черен пипер или други...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп