Пържоли с гъби и вино

Пържоли с гъби и вино Лакомник

Неустоимо предложение за коледната трапеза

Пържоли с гъби и вино
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свински пържоли

3/4 к.ч. олио

500 г пресни гъби

2 с.л. доматено пюре

1 к.ч. бяло вино

1 дафинов лист

млян черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Пържолите се начукват с дървено чукче и се поръсват със сол и млян черен пирпер. Изпържват се от двете страни в сгорещената мазнина и се изваждат. В същата мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно гъби, след което се прибавят доматеното пюре, размито във виното, и дафиновият лист. Досолява се, ако е необходимо. Вари се само няколко минути, докато течността се изпари. При поднасяне задушените гъби се разпределят равномерно върху пържолите.

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли с майонеза
Намажете пържолите с майонезата. Сложете малко олио на дъното на тавичка и разположете месото, като го осолите от двете страни. Използвайте черен пипер или други...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц