Задушени пържоли с чесън и цвекло
Неустоимо сочни мръвки за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Свинските пържоли се слагат в тава. Поливат се с прясно мляко, червено вино и бира. Тавата се покрива с прозрачно фолио. Оставят се за едно денонощие в хладилник. На следващият ден се отделя маринатата. Месото се поръсва със сол. Налива се 1 ч.ч. вода и 1 к.ч. зехтин. Месото се пече 30 минути на умерена фурна. Главите чесън се измиват много добре. Изважда се тавата и се разпределят между пържолите. Съдът се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се още 30 минути. Главите цвекло се белят и измиват. Режат се на кубчета. Слагат се в тенджера. Налива се 1 ч.ч. вода и се добавя щипка сол. Похлупва се. Цвеклото се вари на бавен огън 40 минути. В порция се поднася пържола, печен чесън и гарнитура кубчета варено цвекло.
Още по темата
Начукваме пържолите и подправяме със сол и черен пипер. Запържваме в тиган с олио до образуване на червена коричка. Приготвяме марината като смесваме горчицата и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп