Свински пържоли с тиква

Свински пържоли с тиква Лакомник

Невероятни мръвки, с които можете да изненадате семейството си днес

Свински пържоли с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо

1 кг тиква

2 глави кромид лук

5-6 скилидки чесън

риган

розмарин

мащерка

черен пипер

сол

2 ч.ч бяло вино

Начин на приготвянe

Разбите в кухненски робот зехтинът, чесънът, мащерката, риганът и розмарина, докато се получи пюре. С тази смес се намазва месото, поръсва се със сол и черен пипер. Поставя се в тава за печене, добавят се 1 ч. ч. вино и малко вода. Покрива с алуминиево фолио и се пече около в загрята фурна при 180 С до готовност. Сваля се фолиото и се пече още 15 минути, за да хване коричка. Лукът се нарязва на ситно, тиквата - на едри кубчета. Лукът се задушава в малко зехтин. Добавя се тиквата, подправя се със сол, черен пипер на вкус и 1 ч. ч.бяло вино. Всичко се задушава на слаб огън до омекване на тиквата. Месото се сервира заедно с тиквените кубчета като гарнитура.

Още по темата
Още по темата
Боб със свинско
Месото и бобът се слагат да се варят в отделни тенджери. При боба се добавят едро нарязаният лук, настърганите домати и олиото. Когато месото и бобът са готови, месото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц