Пържоли на фурна с люти чушки

Крехки пържоли на фурна с пикантен вкус


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пържолите се почистват от гръбначната кост и се начукват с дървено чукче. Поставят се в подходящ съд и върху тях се слагат лукът, лютите чушки, натрошени на малки парченца или цели, чубрицата и магданозът. Поръсва се сол и млян черен пипер на вкус. Сместа се разбърква добре с ръка и се оставя да престои в хладилника 3-4 часа. След това се изсипва на равномерен пласт в тава. Залива се с разтопената свинска мас и виното и малко хладка вода. Ястието се пече в умерена фурна. От време на време пържолите се обръщат. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Пържолите се запичат до леко зачервяване и изпаряване на голяма част от водата. Поднасят се топли, залети със соса, образуван при печенето. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Пържолите се начукват, осоляват, поръсват се с червен и черен пипер и се запичат. Отделно се приготвя лимоновия сос, като се смесва сока от 1 лимон и нарязаните на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп