Пълнени чушки с ориз, стафиди и орехи
Апетитна идея за постно ястие
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В сгорещеното олио се запържват ситно нарязаните глави лук. Прибавя се оризът и се запържва до прозрачност. Подправя се със сол, джоджен и черен пипер. Добавят се стафидите и 1 1/2 ч.ч. топла вода. Ври на умерен огън, докато оризът поеме водата. Прибавят се едро счуканите орехи и се пълнят чушки (пресни, от туршия или сухи). Подреждат се в тенджера, покриват се с чиния, наливат се с топла, подсолена вода и ври до готовност. Ястието може да се приготви и на фурна, като чушките или сармите се нареждат в тава, заливат се с водата леко да ги покрие, отгоре се поръсват с олио и се пекат.
Още по темата
Сваряват се картофите и се нарязват на ситно или се намачкват на пюре. Яйцето се разбива и се прибавя към картофите. Сместа се подправя със сол, чубрица и черен пипер....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп