Пълнени чушки с ориз, гъби и слънчогледово семе
Интересна идеи за пълнежа в любимата българска гозба
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистваме и измиваме чушките, във всяка слагаме по няколко капки разреден с вода винен оцет /1:1/. Оставяме за около час, а през това време приготвяме пълнежа. Запържваме наситнения лук в около 1/ 2 ч. ч. олио. Прибавяме ориза, а след като се поостъкли леко - гъбите, след още 5 минути и доматите, настъргани на ренде. Допълваме с топла вода на 2 пъти. Солим на вкус, подправяме с черен пипер и оставяме на слаб огън да поври. Накрая слагаме слънчогледа и наситнения магданоз. Напълваме чушките, редим ги в тавичка или в плитка, но широка тенджера. Доваряваме на слаб огън чушките или изпичаме на фурна.
Още по темата
Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата от буркан). Лукът се нарязва и се задушава (кавардисва) с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп