Пълнени чушки с ориз, гъби и слънчогледово семе

Пълнени чушки с ориз, гъби и слънчогледово семе Лакомник

Интересна идеи за пълнежа в любимата българска гозба

Пълнени чушки с ориз, гъби и слънчогледово семе
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг чушки

1 глава кромид лук

2/ 3 ч. ч. олио

2/ 3 ч.ч. ориз

1 ч.ч. гъби

2 малки доматчета

5 с. л. наситнено печено и белено слънчогледово семе

1/ 2 връзка магданоз

сол

оцет

Начин на приготвянe

Изчистваме и измиваме чушките, във всяка слагаме по няколко капки разреден с вода винен оцет /1:1/. Оставяме за около час, а през това време приготвяме пълнежа. Запържваме наситнения лук в около 1/ 2 ч. ч. олио. Прибавяме ориза, а след като се поостъкли леко - гъбите, след още 5 минути и доматите, настъргани на ренде. Допълваме с топла вода на 2 пъти. Солим на вкус, подправяме с черен пипер и оставяме на слаб огън да поври. Накрая слагаме слънчогледа и наситнения магданоз. Напълваме чушките, редим ги в тавичка или в плитка, но широка тенджера. Доваряваме на слаб огън чушките или изпичаме на фурна. 

Още по темата
Още по темата
Пълнени чушки със сирене и орехи
Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата от буркан). Лукът се нарязва и се задушава (кавардисва) с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц