Чудесно допълнение към чаша горещо кафе
Сините сливи се измиват, разполовяват и костилките им се отстраняват. Сушените кайсии се накисват за 1 час в студена вода, нарязват се на малки парченца, а ореховите ядки се счукват със захар. Маслото се разтопява и в него се изсипва грисът. Разбърква се, докато поеме цялата мазнина. След това се излива прясното мляко и разбъркването продължава, докато грисът набъбне и поеме цялата течност. Добавя се захарта и бъркането продължава до нейното разтопяване. В образувалата се гъста маса се слагат кайсиите, орехите, ванилията и ромът. Отново се разбърква добре. Съдът се снема от котлона. Щом сместа се охлади, в нея се чукват яйцата и пак се разбърква добре. Форма за печене с пръстен се поръсва със захар и се слага в гореща фурна, за да се карамелизира захарта. Щом това се случи, веднага с карамела се обливат стените на формата. На дъното й се нареждат половинките сини сливи, обърнати с разреза надолу. Върху тях се изсипва тестото и се заглажда. Пече се в гореща фурна 30 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Щом пудингът се отлепи от стените на формата, се обръща върху плато. Нарязва се на порционни парчета и се поднася с кафе или чай.