Индийски оризов пудинг

Невероятен десерт с екзотичен вкус


Начин на приготвянe
Ориза се измива и сварява в млякото. Добавят се кардамома и захарта и се разбърква. Добавя се шафрана и, след като млякото се оцвети, се разбърква и се сипва в купички. Кашуто се запържват до слабо златист цвят в маслото, прибавят се стафидите и се запържват около 1 минута. Кашуто и стафидите се разпределят върху млякото с ориз. Поднася се топло.
Още по темата

Оризът се измива и се накисва в топла вода 1 час. Отцежда се от водата и се залива с прясното мляко. Вари се 30 минути на слаб огън, като непрекъснато се бърка с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп