Карамелен пудинг

Карамелен пудинг Лакомник

Неустоимо изкушение, което се приготвя лесно

Карамелен пудинг
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко

1 пакетче масло

брашно

6 яйца

1 пакетче ванилия

6-7 с.л. кафява захар

Начин на приготвянe

Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията, брашното и жълтъците (един по един). При непрекъснато бъркане се добавят и белтъците. Сместа се излива в намазани с масло форми и се вари на водна баня 45 минути. Готовият пудинг се оставя да се охлади до стайна температура.

Още по темата
Още по темата
Оризов пудинг
Оризът се сварява в 2 ч. ч. вода без да го разваряваме. В горещо прясно мляко се разтопява захарта, слага се ванилията. Разбиват се яйцата и се смесват с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц