Постна пълнена тиква с боб



Приготвяне
45 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Тиквата се измива, отрязва се капак, изчистват се семките, намазва се отвън и отвътре със зехтин, завива се с алуминиево фолио и се слага да се запече на 180°С или в микровълновата печка, докато омекне и се зачерви. Изхвърля се отделената при печенето течност. Плънката се приготвя, като булгурът предварително се накисва в студена вода за 30 мин. и се отцежда. В загрятата мазнина се запържват празът, гъбите и чесънът. След 4-5 мин. се прибавят булгурът, фасулът, лютата чушка, водата и доматеното пюре. Плънката се овкусява със сол и пипер. Ври на тих огън, докато се свари булгурът. Ако има нужда, се добавя още малко вода. Пълнежът се изсипва в тиквата и се пече на 180°С 10-15 минути.
Още по темата

Броколите, морковът и грахът се слагат върху решетка за пара да се сварят за 20 мин. Маслото се сгорещява и в него се задушава лукът, докато омекне. Добавят се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп