




Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте 1 с.л. зехтина на средно силен огън в тиган и добавете лука, чушката и чесъна. Задушете като бъркайте около 6-7 минути или докато омекнат. Поръсете с чили, кимион и риган и бъркайте още 2 минути. Добавете доматите, ½ ч.ч. вода и сол.
Покрийте и оставете да заври. Когато заври, намалете огъня до слаб и съда наполовина покрит за 10-15 минути, докато доматите омекнат. Махнете капака и оставете за още 5 минути като бъркате.
Междувременно срежете капака на тиквата. Махнете семките и почистете. Настържете част от вътрешността на тиквата, колкото успеете. Добавете останалия зехтин, сол и сиренето чедар. Напълнете тиквата със сместа от тигана и сложете капака. Печете в тава на предварително загрятата фурна около 2 часа или докато вътрешността на тиквата е готова.
Във всяка порция сервирайте част от плънката, като взимате и от меката част на тиквата.
