Ризото с печена тиква и кестени



Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 180 градуса. Срежете горната част на тиквите и ги отделете на страни, след това почистете сърцевината с помощта на лъжица и поръсете изстърганата тиква с индийско орехче от вътре. Загрейте зехтин в тиган на средна температура и запържете леко орехите, кестените, меката част на тиквата нарязана на ситно, почистените и нарязани на дребно лук и чесън. Когато лукът придобие златист цвят и омекне прибавете ориза, подправете със сол и черен пипер на вкус. Сипете получената смес в тиквите, залейте с бульона и покрийте с изрязаните дръжки, поставете във фурната за около 30 минути. Когато тиквите омекнат, извадете ги от фурната, махнете „капаците”, поръсете с настъргания пармезан и маскарпонето и върнете за още 2-3 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп